Kip met gebakken paddestoelen en salie
Aantal personen: 4
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
3 eetlepels fijngesneden peterselie
1/2 eetlepel fijngesneden salieblaadjes
2 fijngesneden teentjes knoflook
1 kip in 8 stukken
1 1/2 dl rode wijn (Chianti)
250 gr verse paddestoelen (champignons, shii-take, cantharellen, boleten)
in plakjes
2-3 dl kippenbouillon (van tablet)
3 ontvelde tomaten in stukjes
Bereiden
Verhit de olie en bak de peterselie, salie en knoflook hierin 3 minuten
zachtjes.
Voeg de kipdelen toe en braad die in 5-10 minuten rondom bruin.
Schenk de wijn erbij en laat 5 minuten sudderen.
Voeg de paddestoelen toe, schep om en schenk de bouillon erbij.
Laat de kip op zacht vuur 20-30 minuten stoven.
Voeg de tomaten toe en laat nog 15 minuten sudderen.
Bron/inzender: Astrid
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Kip in wijnsaus I
Kip met kaassaus
Kip met knoflook op Spaanse wijze
Kipcurry II
Kipschnitzels met roergebakken bietjes, aardappel en appel